ပင္မစာမ်က္ႏွာ

အရသာရိွေသာ ဟင္းခ်က္နည္း၏ လွိဳ.ဝွက္ခ်က္မ်ား

ဟင္းလ်ာေတြ ခ်က္ျပ ုတ္စီမံရင္းနဲ႕ ခြဲလို ့မရေအာင္ တြဲလြန္းတဲ့သူေတြကို သတိထားမိလာတယ္။
ျကက္သားဟင္းခ်က္လွ်င္ အာလူးအျမဲလိုက္ပါတယ္။ အားမရလြန္းလို ့KFC ျကက္ေျကာ္လို Fast Foodအစာမွာေတာင္ အာလူးကိုအေခ်ာင္းေျကာ္အေနနဲ႕တြဲစားေပးရတဲ့အထိပါ။
ဘဲကို စတူးလိုပဲလုပ္လုပ္, ေဟာင္ေကာင္ဘဲေပါင္းပဲ လုပ္လုပ္ မိႈအမည္းနဲ႕ ဂ်ပန္တိုဟူးကို အရည္က်ိဳျပီးထည့္ရပါတယ္။ ပညာသွ်ိဳတတ္တဲ့သူေတြကေတာ့ မိႈနဲ႕တိုဟူးပါမွန္းမသိေအာင္ အဖတ္ေတြျပန္ဆယ္ထားျပီး လက္စေဖ်ာက္တတ္တယ္။
ကဏန္းကို ဘယ္လိုပဲ လုပ္စားလုပ္စားေပါ့. . .ျကက္ဥတစ္လံုးေလာက္ေတာ့ ေဖာက္ထည့္ရတာက လွ်ိဳ႕ဝွက္ခ်က္တစ္ခုပါ။
အေျကာ္နယ္တဲ့ မုန္ ့ႏွစ္ထဲကို ငွက္ေပ်ာသီးတစ္လံုးကိုေခ်ထည့္ျပီး ေရႊျကည္မႈန္ ့နည္းနည္းထည္ ့ရင္ ဘူးသီးေျကာ္, ျကက္သြန္ေျကာ္, မည္သည့္အေျကာ္ျဖစ္ျဖစ္ ပြျပီးျကြပ္ရြေစပါတယ္။
တရုတ္ဆိုင္က ေခါက္ဆြဲေျကာ္လိုမ်ိဳး အိမ္မွာေျကာ္ရင္ အနံ႕ေကာ အရသာေကာကြာျခင္းရဲ႕ လ်ွိဳ႕ဝွက္ခ်က္က အိုးပါ။ အိုးသည္ပါးဖို ့လိုသလို ေျကာ္သည့္အိုးသက္သက္ပဲ ျဖစ္ရပါမယ္။ ့ျပ ုတ္တာေပါင္းတာေတြမလုပ္ရပါဘူး။ အျမဲေျကာ္ေနေတာ့ အိုးမွာကပ္ျပီး ဆီေခ်းဝလာပါတယ္။ အဲဒီဆီလႊာက ဆိုင္ဆန္တဲ့အနံ႕အရသာကို ေပးစြမ္းပါတယ္။
မည္သည့္တရုတ္ဟင္းလ်ာပဲခ်က္ခ်က္ မိုးလင္းကတည္းက ျကက္ရိုးကိုျပ ုတ္ျပီးတည္ထားတဲ့အရည္ကို ခပ္ထည့္လိုက္ပါ။ Chinese Restaurant အနံ႕မထြက္မွာ မပူနဲ႕ေတာ့။
ဝက္သားခ်က္တဲ့အခါ သျကားနည္းနည္းေလး ခိုးထည့္ျကည့္ပါ။
တံုယမ္းဟင္းရည္ခ်က္ျပီး ခါးသြားလို ့ထိုက္ထိုင္ညည္းျကတာ ေရွာက္ရြက္ေျကာင့္ပါ။ အမွန္က တုံယမ္းမွာထည့္တာ '' ေရွာက္ဘီလူးရြက္'' ပါ။
ကန္စြန္းရြက္ေျကာ္ကို အစိမ္းမေပ်ာက္ေအာင္ ျကက္သြန္ျဖ ူနဲ႕ဆားေငြ႕အုပ္ပါတယ္။ တစ္ခ်ိဳ႕က်ေတာ့ ကန္စြန္းရြက္ကို မေျကာ္ခင္ ေရခဲေရထဲမွာဆားခပ္ျပီး စိမ္ေဆးတယ္။
ဧည့္သည္ထမင္းဖိတ္ေကြ်းသခိုက္ ထမင္းျဖ ူျဖ ူသန့္သန္ ့ေလးမ်က္ႏွာပန္းလွခ်င္ရင္ ဆန္ေဆးတုန္းမွာ ေရွာက္ရည္ေလးညွစ္ထည္ ့ေဆးေပါ့
ဆိတ္သားမခ်က္ခင္ ႏွပ္တဲ့အခါ ဒိန္ခ်ဥ္ကိုသံုးရပါတယ္။ သံပုရာသီးညွစ္ျပီးႏွပ္လည္း ရပါတယ္။
မုန္ ့ဟင္းခါးအေျကာင္းေျပာရင္ေတာ့ ဓားထမ္းေျပာရမယ္ထင္တယ္။ ကြ်န္ေတာ့္ secret ကေတာ့ ငါးဖယ္ရိုးျပ ုတ္ရည္ေလး ေလာင္းထည့္လိုက္တာပါ။
အညာမွာတိုဟူးသုပ္စားတာ အရမ္းေကာင္းလို ့ အိမ္မွာျပန္သုပ္ျကည့္ေတာ့ အရသာကဘယ္လိုမွ မတူဘူးျဖစ္ေနရင္ မပူပါနဲ႕။ စဥ္႕အင္တံုထဲမွာ ေဖ်ာ္ထားတဲ့ဆားရည္က အညာတိုဟူးသုပ္ေကာင္းရျခင္းရဲ႕ အဓိကအခ်က္ပါ။
သိသမွ် Secrets ေလးေတြ ျပန္လည္မွ်ေဝျခင္းပါ။ အသည္းႏွလံုးကို အစာအိမ္ကေနပဲ ထိုးေဖာက္ဝင္ေရာက္ႏိုင္ပါတယ္။
သူငယ္ခ်င္းတို ့လည္းသိထားတာေလးေတြရွိလွ်င္ အျကံေပးေျပာျပလို ့ရပါတယ္။

No comments:

Post a Comment