ပင္မစာမ်က္ႏွာ

မလိုင္လံုး(Rasgulla)လုပ္နည္း။

ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား။

၁။ႏြားႏိုု႔၁လီတာ။
၂။သံပုရာသီး၁ျခမ္းအရည္။ေရအနည္းငယ္။
၃။သၾကားပုဂံလံုးတလံုး။ေရတခြက္။

မလိုင္လံုးလုပ္ရန္။

ႏြားႏို႔ကိုအိုးသန္႔သန္႔တလံုးထဲထည့္ၿပီးဆူေအာင္တည္ပါ။ႏြာႏို႔အိုဆူရင္သံပုရာရည္(သို့)သံပုယိုသီသံပုယိုသီးရည္ကိုေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးဆူေနေသာႏြားႏို႔အိုးထဲထည့္ျပီး၁မိနစ္ေလာက္ေမႊၿပီးအဖတ္ေလးေတြျဖစ္ရင္မီးပိတ္လိုက္ၿပီးခဏထားထားပါအဖတ္ကိုေရစစ္ဖို႔ပိတ္ပါးပါးတခုကိုဇကာေပၚတင္ၿပီးႏြားႏို႔အဖတ္အိုးေလာင္းထည့္ၿပီေရေအးေအးနဲ႔အနည္းငယ္ေဆးၿပီးပိတ္စအဝကိုခ်ီၿပီးေရစစ္ထားပါ။
ေရအျမန္စစ္ေအာင္လက္နဲ႔နည္းနည္းညႇစ္ေပးပါ။ႏို႔ဖတ္ေတြေရစစ္ၿပီးရင္ေမႊ႔တဲ့စက္ရိွရင္စက္ထဲထည့္၍ႏို႔ဖတ္ေတြကိုေက်ေအာင္ႀကိတ္ေပးပါ။ႀကိတ္ရန္စက္မရိွပါကလက္နဲ႔မလိုင္လံုးလံုးလို႔ရတဲ့အေနထားရေအာင္ႏွယ္ေပးပါ။

မလာလံုးတဲ့အခါမွာမလိုင္ဖတ္တလံုးစာကိုယူမလာလံုးတဲ့အခါမွာမလိုင္ဖတ္တလံုးစာကိုယူၿပီးလက္ဖဝါေပၚတင္ၿပီးတေျဖးေျဖးက်စ္လစ္တဲ့အေနထားရေအာင္လံုးေပးပါ။ဖြဖြလံုးရင္အလံုးမလွ
ဘဲကြဲအက္ၿပီးေပ်ာ္သြားႏိုင္ပါတယ္။မလိုင္လံုးလံုးေနတုန္းမွာသၾကာကိုေရတခြက္နဲ႔အရင္က်ိဳထားပါ။

သၾကားရည္ထဲစားအနည္းငယ္ထည့္ပါ။မလိုင္လံုးအားလံုးၿပီးရင္ဆူေနတဲ့သၾကားရည္အိုးထဲကိုထည့္ၿပီအိုးအဖုန္းပိတ္ၿပီမီေအးေအးနဲ႔၁၀မိနစ္ေလာက္အမ်ားဆံုးတည္ထားပါ။မတူးေအာင္သတိထားေပးပါေနာ္။သၾကားရည္မပ်စ္မက်ဲအေနထားမွာဘဲမလိုင္အိုးကိုမီးဖိုေပၚကေနခ်ၿပီးပုဂံထည့္ၿပီးခဏအေအးထားၿပီးရင္စားလို႔ရပါၿပီး။

No comments:

Post a Comment